Fullerö 466, 755 94 Uppsala
070-954 45 46

 

Kontakt

Klart! Meddelandet mottaget.

Djupvågsbehandling

För både häst och människa

Djupvågsbehandling är en ny och effektiv behandling av fascian/bindväven som effektivt och skonsamt sätt att behandla fascian genom vågrörelser som sprids brett och djupt och därmed ökar hästen/människans rörlighet och släpper på  värk och muskelspänningar. 
 

Fascian är ett nätverk av bindväv utan början och slut och omsluter i princip hela kroppen. Om fascian klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till att vi får svårt att röra oss och att vi får ont.

Dufwa Hälsa & Coaching

Hästunderstödd terapi och djupvågsbehandling
 
 

HUT Hästunderstödd terapi

Dufwa Hälsa & Coaching erbjuder HUT för personer med behov av extra stöd. Antingen kan du vända dig till oss privat eller så kan du be om remiss från din sjukgymnast/terapeut. Ulrika Dufwa har bland annat läst ridterapiutbildningen vid Malmö Högskola och arbetat med barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser och på HVB-hem och på Arbetsterapin på ett Dagcenter för funktionsnedsatta. Vi samarbetar med J.A Hästtjänst, Jenny Ahlqvist, som har arbetat på ett ridterapiprojekt i Indien, Intacy EQ.
 

Vi kan erbjuda ett paket specialsytt efter dina behov!
 

Bilden visar en pojke, 10 år som har en CP-skada och sitter i rullstol. På bilden ser vi hur han först får hjälp med att hålla i en bit knäckebröd för att ge till shetlandsponnyn Bläsan. Sedan får han själv jobba med att sträcka fram armen och hålla ut handen. Andra övningar han får göra på sitt besök hos oss är att hålla i en borste och borsta Bläsan, leda Bläsan genom att hålla i grimskaftet alt. hålla på Bläsan och även klappa Bläsan. Övningarna syftar till att träna motorik och känsel, vara närvarande och att aktivera oxitycin.

 
 
"Fantastisk djupvågsbehandling hos Ulrika Dufwa. Ofattbart skönt."

Eva Reichberg